Itineraris històrics

Itineraris, excursions i visites guiades a l’entorn de la història del monacat femení català, dels monestirs de Sant Pere de les Puel·les i Sant Benet de Montserrat i dels seus espais històrics. A part dels itineraris que l’ACUB organitza en la seva programació anual, també se n’ofereixen sota demanda per a grups tancats. 

 

Santa Cecília de Montserrat,
bressol d’una nova comunitat monàstica

Itinerari: del monestir de Sant Benet de Montserrat al monestir de Santa Cecília de Montserrat (anada i tornada)
Durada: 2 hores

Recorregut entre el primer i l’últim assentament monàstic de la muntanya de Montserrat. Un passeig per resseguir l’assentament de la vida monàstica a la muntanya i la seva presència femenina a partir de l’arribada de la comunitat de Sant Benet de Mataró després de la Guerra Civil de 1936 i la posterior fundació del monestir femení de Sant Benet de Montserrat. 

 

Dos monestirs a primera línia de foc.

Sant Pere de les Puel·les i Santa Clara de Barcelona durant la Guerra de Successió

Itinerari: un extens recorregut pels barris de Sant Pere i de la Ribera de Barcelona des de la plaça de Sant Pere fins a la plaça de Rei, tot passant pel parc de la Ciutadella
Durada: 3 hores

Vols conèixer la Barcelona de 1714 des dels ulls d’una dona? Tot passejant pels carrers dels barris de Sant Pere i de la Ribera, podreu descobrir la Barcelona de la Guerra de Successió, la seva gent, les seves famílies, els seus gremis… i les vivències de les monges benedictines dels monestirs de Sant Pere de les Puel·les i Santa Clara de Barcelona durant el setge de 1714.

Per més informació i reserves, contacteu amb nosaltres

Visites guiades

Conferències

Audicions