Presentació curtmetratge “Morir en comunitat” al monestir de Sant Pere de les Puel·les (26/03/2023)

26 de març de 2023 a les 12.00 h

Sala Madrui · Monestir de Sant Pere de les Puel·les

c/ d’Anglí 55, Sarrià – Barcelona

El proper diumenge 26 de març a les dotze del migdia, al monestir de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona, presentarem novament i en família el curtmetratge MORIR EN COMUNITAT. De la mort a la benedicció de les abadesses de Sant Pere de les Puel·les a la baixa edat mitjana.

Aquest curtmetratge és un dels principals resultats de la línia d’investigació centrada en les pràctiques performatives a l’interior dels espais monàstics del projecte de recerca Paisatges Monàstics de la UB.

Fruit de la recerca a l’Arxiu del Monestir de Sant Pere de les Puel·les, l’ACUB (com a EPO d’aquest projecte) ha elaborat, dirigit i coordinat aquesta proposta de recreació dels gestos i moviments de les principals escenes que es desencadenaven en el si de la comunitat monàstica benedictina de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona en un moment tant important i delicat com era l’impàs de la mort a la successió de l’abadessa, passant per l’elecció i la presa de possessió.

Una proposta que ens apropat a les persones, càrrecs i espais que intervenien en aquests rituals, al seu gest i significat, així com als elements materials i immaterials emprats (robes, objectes, cants, silencis…). I que ha suposat la coordinació de més de vint figurants voluntaris (membres del projecte, professorat i alumnat de la Universitat de Barcelona i col·laboradors de l’ACUB), dues formacions corals especialitzades en cant gregorià (Auditexaudi y Schola Gregoriana de Catalunya) i la col·laboració de les comunitats de Sant Benet de Montserrat i Sant Pere de les Puel·les de Barcelona, així com del Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, en l’attrezo (vestimenta, objectes i mobiliari) i els espais.

Activitat lliure oberta a tots els públics.

Comparteix amb...
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp