Presentació curtmetratge “Morir en comunitat” al Monestir de Santa Clara de Fortià (01/04/2023)

1 d’abril de 2023 a les 11.00 h

Monestir de Sant Clara de Fortià

Crta. C-260, al costat de la benzinera, direcció Figueres

El proper dissabte 1 d’abril a les onze del matí, al monestir de Santa Clara de Fortià (Alt Empordà), presentarem novament el curtmetratge MORIR EN COMUNITAT.

Aquest curtmetratge és un dels principals resultats de la línia d’investigació centrada en les pràctiques performatives a l’interior dels espais monàstics del projecte de recerca Paisatges Monàstics de la UB.

Fruit de la recerca a l’Arxiu del Monestir de Sant Pere de les Puel·les, l’ACUB (com a EPO d’aquest projecte) ha elaborat, dirigit i coordinat aquesta proposta de recreació dels gestos i moviments de les principals escenes que es desencadenaven en el si de la comunitat monàstica benedictina de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona en un moment tant important i delicat com era l’impàs de la mort a la successió de l’abadessa, passant per l’elecció i la presa de possessió.

Una proposta que ens apropat a les persones, càrrecs i espais que intervenien en aquests rituals, al seu gest i significat, així com als elements materials i immaterials emprats (robes, objectes, cants, silencis…). I que ha suposat la coordinació de més de vint figurants voluntaris (membres del projecte, professorat i alumnat de la Universitat de Barcelona i col·laboradors de l’ACUB), dues formacions corals especialitzades en cant gregorià (Auditexaudi y Schola Gregoriana de Catalunya) i la col·laboració de les comunitats de Sant Benet de Montserrat i Sant Pere de les Puel·les de Barcelona, així com del Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, en l’attrezo (vestimenta, objectes i mobiliari) i els espais.

Activitat lliure oberta a tots els públics.

Comparteix amb...
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp