Visites guiades

Visites comentades als arxius gestionats per l’ACUB per descobrir el seu ric patrimoni documental i la història que aquest transmet, així com per conèixer què és un arxiu i quina feina s’hi fa. Has vist mai un document del segle X? Saps com es redactaven i es conservaven els documents en època medieval? Coneixes la llegenda fundacional de Santa Clara de Barcelona? Vols saber com vivien les monges benedictines dins al monestir? Descobreix aquestes i moltes altres qüestions en les nostres visites. Vine a l’arxiu!

Visita a l’arxiu del monestir de
Sant Pere de les Puel·les de Barcelona

Localització: monestir de Sant Pere de les Puel·les, carrer Anglí 55, Barcelona
Durada: 2 hores
Grups: activitat per a grups tancat de no més de 20 persones

Recorregut entre el present i el passat de la comunitat de Sant Pere de les Puel·les. Descobreix els principals espais per on transcorre la vida monàstica de les monges de Sant Pere (el claustre, la sala capitular, l’església, l’hostatgeria, etc.), coneix el seu dia a dia i aproximat a la seva forma de vida, la seva espiritualitat i la seva història al llarg dels segles a través del seu arxiu històric.

 

Per més informació i reserves, contacteu amb nosaltres

Visita Arxiu i Taller de Restauració de Document Gràfic del monestir de Sant Pere de les Puel·les

Localització: monestir de Sant Pere de les Puel·les, carrer Anglí 55, Barcelona
Durada: 2 hores
Grups: activitat per a grups tancat de no més de 20 persones

Saps què és un arxiu i què fa una arxivera? Vols coneixes la feina de les restauradores de documents gràfics? Vine a descobrir l’arxiu històric del monestir de Sant Pere de les Puel·les, que conserva documentació des del segle X fins els nostres dies, i la feina que fan des del Taller de Restauració de Document Gràfic del monestir (fundat el 1975, un dels primers de l’estat). Descobreix el patrimoni documental i cultural de les benedictines i la seva història des d’una altra òptica, la de les professionals que tenen cura de la seva conservació, gestió i difusió.

Per més informació i reserves, contacteu amb nosaltres

Itineraris històrics

Conferències

Audicions